ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

بیانیه کمیسیون برجام؛ تأکید بر لزوم تسریع تلاش‌ها برای حفظ برجام

معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان رئیس کمیسیون برجام، در بیانیه‌ای گفت طرف‌های حاضر در نشست بر اهمیت توافق هسته‌ای تأکید کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۸ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 July 28
کد خبر: ۱۷۶۹۴

به گزارش راهبرد معاصر ، «هلگا اشمیت» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که ریاست نشست امروز کمیسیون مشترک برجام در وین را بر عهده داشت، با صدور بیانیه‌ای، به تشریح مسائل مطرح‌شده در این نشست پرداخت. در این بیانیه بر لزوم افزایش تلاش‌ها برای حفظ برجام تأکید شده است.

 

این بیانیه، هدف از برگزاری نشست امروز را «ارزیابی و بحث در مورد آخرین تحت در ارتباط با تعهدات مرتبط با رفع تحریم‌ها و تعهدات مرتبط با هسته‌ای» عنوان کرده و نوشته است: «برجام همچنان عنصری کلیدی در معماری عدم اشاعه هسته‌ای جهانی است و به اتفاق آرا مورد تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفته است. علاوه بر این، با توجه به تنش‌های اخیر، حفظ این توافق همچنان برای ثبات و امنیت منطقه ضروری است.»

 

در ادامه، تحولات و بیانیه‌های اخیر در ارتباط با برجام «نگران‌کننده» توصیف و با تأکید دوباره بر اهمیت «اجرای کامل و مؤثر» برجام از سوی همه طرف‌ها و همچنین لزوم رفع تحریم‌های ایران به عنوان جزئی ضروری از توافق هسته‌ای، آمده است که شرکت‌کنندگان «تلاش‌های صورت‌گرفته با هدف کاستن از آثار منفی خروج ایالات متحده و احیای تحریم‌های این کشور را مورد بررسی قرار دادند.»

 

به گفته اشمیت، آلمان، فرانسه و انگلیس در این نشست به اطلاع حاضران رسانده‌اند که ساز و کار موسوم به «اینستکس» عملیاتی شده و اولین تراکنش آن در حال انجام است. بنا بر اعلام این سه کشور، این ساز و کار به روی تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا باز است و برخی از اعضای این اتحادیه نیز در حال تبدیل شدن به سهامداران آن هستند. اعضای اروپایی برجام اعلام کرده‌اند که در تلاش هستند تا به کشورهای غیراروپایی نیز امکان استفاده از اینستکس را بدهند.

 

این بیانیه، به نقل از حاضران در نشست، روند پیشرفت پروژه نوسازی رآکتور اراک و ایجاد مرکز تولید ایزوتوپ‌های پایدار در فردو را «خوب» توصیف و عنوان کرده است که شرکت‌کنندگان بر اهمیت اجرای به موقع این پروژه‌ها تأکید کرد‌ه‌اند. در نشست امروز از «پیشرفت» چین و انگلیس در اجرای پروژه اراک استقبال شده و شرکت‌کنندگان تصریح کرده‌اند که تجهیزات مورد نیاز این پروژه، باید تأمین شود.

منبع : فارس 

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار